Sosyal Medya

Coğrafyamız

Cezayir`de başörtüsü sorunu

Cezayir`deki İhvan siyasi kanadı Toplumsal Barış Hareketi Partisi, Cumhurbaşkanı Buteflika`ya gümrük memurlarına uygulanan başörtüsü yasağı uygulamasına müdahale etmesi çağrısında bulundu.



Cezayir`deki Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı`nın (Ä°hvan) siyasi kanadı Toplumsal Barış Hareketi Partisi, CumhurbaÅŸkanı Abdulaziz Buteflika`ya gümrük memurlarına uygulanan baÅŸörtüsü yasağı uygulamasına müdahale etmesi çaÄŸrısında bulundu. 

Partiden yapılan açıklamada, "Anayasanın birinci koruyucusu olan CumhurbaÅŸkanını, Cezayirli kadınlar arasında ayrımcılığı körükleyen baÅŸörtüsü yasağına müdahale ederek, bir an önce bu uygulamayı kaldırması çaÄŸrısında bulunuyoruz. Son olarak gümrük memurlarını hedef alan bu yasak, anayasaya tümüyle aykırıdır" ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada, anayasaya, vatandaÅŸlık ve insan haklarına aykırı bir durum olmadığı halde bazı devlet kurumlarının baÅŸörtülü kadınları iÅŸe almayı reddettikleri kaydedilerek, söz konusu uygulama eleÅŸtirildi. 

Cezayir iÅŸ kanununda, baÅŸörtülü kadınların çalışmasına engel olan herhangi bir kanun maddesi bulunmazken, baÅŸörtülü kadınların çalışma baÅŸvurularının reddedildiÄŸi haberlerine medyada sıkça rastlanması tepkiyle karşılanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.